Meniu

Revolax

Hyaluron Pen

Creme anestezice

Slăbire Localizată

Mezoterapie

Fire PDO & Canule

Vezi toate

Sari la conținut

Nu ai niciun produs în coș.

Prima pagină » Acidul hialuronic

Acidul hialuronic

  • de

Acidul hialuronic a fost descoperit în urmă cu aproximativ 60 de ani. Numele său reflectă natura sa transparentă (cuvântul grecesc pentru sticlă este hyalos). Acidul hialuronic (de asemenea denumit Hyaluronan sau în românește Hialuron) este o componentă esențială a țesuturilor conectante. Absența lui conduce la uzura țesuturilor prin frecare. Cea mai evidentă consecință este lipsa lubrefierii încheieturilor care conduce la frecarea “os-pe-os”, conducând la măcinarea oaselor însoțită de dureri articulare. La nivelul pielii, absența lui conduce la riduri și cute. Datorită structurii sale, acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent și elastic, acționând în același timp în profunzime, la nivelul țesuturilor precum și la nivelul cartilajelor articulațiilor.

Rolul său este de a menține cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere și sănătoase: suplețea, elasticitatea și tonicitatea. La nivelul articulațiilor, menține elasticitatea și suplețea cartilajelor acționând totodată și ca un „lubrefiant”. În combinație cu Colagenul (de exemplu Colagenul din Somon) duce la regenerarea pielii, țesuturilor și cartilajelor de la articulații. În cazuri mai grave se poate asocia sinergic cu Glucozamina și/sau Codroitina. Lipsa acidului hialuronic conduce și la alte afecțiuni în afară de artrită și osteoartrită cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Dar nu numai atât. Lipsa acidului hialuronic conduce la afecțiuni ale retinei ochiului (detașarea retinei), contracții musculare, rahitism scheletic, glaucom, keratoconus, fibromialgie, acrogeria (ridarea prematură a pielii), sindromul îmbătrânirii premature, hernii, îmbătrânirea cartilajelor. Acidul hialuronic a fost poreclit “cheia de la fântâna tinereții” deoarece s-a constatat că persoanele care consumă mari cantități de acid hialuronic trăiesc mult mai mult.

Acidul hialuronic lubrifiază pielea, ajută pielea să rețină umiditatea, elimină ridurile fine și grosiere. Peste 80% din persoanele peste vârsta de 50 de ani suferă într-un fel sau altul de artrită. Acidul hialuronic tratează efectiv artrita. Reduce inflamația, stimulează creșterea țesuturilor conectante și a cartilajelor de la încheieturi, lubrifiază încheieturile. Efectele se fac simțite rapid după începerea suplimentării cu acid hialuronic. Acidul hialuronic este esențial pentru lubrifierea încheieturilor și contra fenomenului de îmbătrânire/ridare.

Beneficii ale suplimentării cu acid hialuronic:

– Efect cosmetic: Hidratarea pielii dinspre interior spre exterior, rectificând astfel ridurile.
– Efect anti-artritic: lubrifiază articulațiile, în special la genunchi și șolduri.
– Efect rejuvenant, anti-îmbătrânire: pentru bărbații și femeile între 30 și 40 de ani care încep să vadă în oglindă semnele îmbătrânirii.
Acidul hialuronic (AH) este un glicozaminoglican (GAG), ceea ce reprezintă o substanță care se anexează colagenului și elastinei pentru a forma cartilajul. Acidul hialuronic nu numai că ajută menținerea cartilajului care acoperă articulațiile, puternic și flexibil, ci ajută și la creșterea furnizării de fluid sinovial pentru lubrifierea îmbinărilor. Cercetările au arătat că acidul hialuronic este un tratament eficient atât pentru reumatism cât și pentru osteoartrită, în special în forma injectabilă (singura formă care a fost aprobată până în prezent pentru uz medical de către FDA). Într-un studiu, peste 80% dintre participanți au simțit o îmbunătățire semnificativă a simptomelor dureroase de artrită imediat după tratamentul cu injecțiile de acid hialuronic. Această ameliorare a durat între 9 și 12 luni, moment la care a fost nevoie de alte injecții pentru a menține rezultatul.
Acidul hialuronic este prezent în țesutul organismului și efectuează cele mai importante funcții. Ajută la trimiterea nutrienților către celule și la transportul toxinelor din celulele care nu sunt alimentate cu sânge, ca acelea din cartilagiu; fără aportul necesar al acidului hialuronic, îmbinările ar deveni fragile și s-ar deteriora. Nu numai că menține lubrifierea articulațiilor, ci încurajează și reținerea apei în celelalte țesuturi ale organismului. Acesta se găsește în concentrații mari în matricea extracelulară (ECM), care reprezintă spațiul plin de lichid dintre celule. Acidul hialuronic blochează umiditatea în matricea extracelulară, menținând colagenul și elastina umede, promovând înfățișarea tânără.

Loading...

Website realizat de Binary Services